Dogmer

Peter Thems 50 cents om dykkerbranchens dogmer

Crazy diver

Dykkere er et forunderligt og spændende folkefærd uanset hvor du møder dem i verden, som jeg oftest er stolt over at regne mig blandt. De kommer alle steder fra, har alle aldre, køn og farver, med alle mulige baggrunde og forventninger til sporten, hvilket alt sammen bidrager til den fascinerende verden under overfladen.

I den danske og udenlandske dykkerverden er der mange dogmer, selv op-fundne regler, rygter, standarter og rutiner som er ting man bare gør – eller ikke gør. Årsagerne er mange: Fordi det gjorde dykkeren før mig, det har altid virket indtil nu, det siger de “gamle”, det gør min instruktør, det har stået i en bog, det ved jeg ikke… fordi det virker for mig o.s.v.

Meget af det dykkerne svømmer rundt og gør er gode og fornuftige rutiner som der er sund fornuft og logik i. Desværre er der også ting som er skadelige for dykkeren, udstyret eller omgivelserne… noget er direkte farligt.

Ofte tales der kun stille i lukkede kredse om den slags og det er ikke godt for udviklingen af sikkerheden i sporten. Jeg tager derfor regulatoren ud af munden, kaster frygten for landsforvisning til side og placere mig på øretævernes holdeplads. Har du lyst til at står skulder ved skulder med mig eller være den der retter sigtekornet på øretæverne ind, så hop ombord i baljen og giv dine 50 cents til udviklingen af sporten.

Når kampgejsten falder over mig vil jeg skrive nogle indlæg her under Dogmer som alle er velkomne til at kommentere på.

DAN

Seneste indlæg